rumah

Standard

Alhamdulillah dah masuk rumah. Tapi keadaan rumah agak mengecewakan. Dengan panas berbahangnya, aircond pulak tak cukup sejuk. Disebabkan selalu berlaku ribut pasir, filter aircond penuh habuk dan perlu diservis. Toilet dalam master bedroom pulak banyak yang perli diperbaiki. Rumah ni rumah lama. Sebelum ni, Azami yang duduk dengan wife dan anak-anak dia. Tapi wife dan anak-anak dia dah balik Malaysia on January. Dia pulak lepas tu dah tak tinggal kat rumah ni, die duduk dengan orang Embassy yang lain. So faham-faham je la macammana keadaan rumah yang dah lama tak de orang tinggalkan?

Rumah ni sebenarnya banglo 3 tingkat. 2 tingkat di bawah tuan rumah gune, kami sewa tingkat 3. Tangga punye la tinggi nak naik rumah ni. Macamane la nak angkat barang bile kontena sampai nanti. Tuan rumah ni kaya. satu keluarga kerja doktor. Husband and wife dan anak-anak semua doktor. Tapi diorang semua tak tinggal sini. Dorang kerja di Jeddah, anak-anak pun semua keje kat overseas. Kebetulan sekarang ni diorang balik pulak. Tuan rumah pun bermurah hati bagi pinjam sorang pembantu rumah dia untuk tolong bersihkan rumah kami.

Ok la, tgk la sendiri beberapa gambar rumah yang masih bersepah ni.

 

*Living area 1*

 


*Living area 2* Tgk la my husband, rumah bersepah pun rilek je tgk tv. Kitorang takde semangat nak kemas bile tgk rumah mcmni*
 

 

*living and dining area*

 

*kitchen*Paling banyak kerja-kerja pembersihan perlu dilakukan di sini*

 

*master bedroom*

*laundry area*

One response »

  1. Pingback: Student Malaysia di Sudan | Salam Dari Sudan Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s