Assaha Traditonal Lebanese Village

Standard

Ini nama restoran tempat kami menghadiri jemputan makan malam oleh kenalan suami saye. Tempat ini sangat cantik dan unik. Saye dah pernah lalu kat luar restoran ni di waktu siang tapi tak nampak ape yang menarik pun. Rupe bentuk bangunannya macam bangunan lama. Ingatkan bangunan tinggal dan tak digunakan lagi. Tapi bila malam, MasyaAllah cantik sangat! Malangnya, saye tak bawa kamera pulak malam tu. Tapi bile google, saye jumpe gambar-gambar menarik restoran ni. Assaha ni ade hotel gak sebenarnye. Tempat ni memang nampak very exclusive.

The front door

Salah satu ruang makan di bahagian dalam. Kat luar, antara restoran dan hotel, ade ruang makan gak. Open space. Ade skrin besar, sebelah swimming pool.

Buffet area. Mungkin tempat breakfast bagi pengunjung yang menginap di hotel.

Cantekkan? Malam lagi cantek dengan cahaya lampu. Bangunan tanah liat yang dihias ekslusif. Sejuk je kat dalam ni tau.

susun atur yang sesuai untuk fine dinning

Jom kite tengok gambar makanannye pulak.

Name makanan ni Kebbeh. Mule-mule, ingatkan buah. Tapi rupenye kuih. Luarnye macam kuih cucur badak kite tu, tapi inti dalamnya rase macam isi murtabak tapi masam-masam sikit.

Ini pulak namenye Kafta. Yang panjang-panjang tu daging kambing atau Khoruf. Daging kambingnye tak berbau.

hahaha..ni semua pun tau kan? French fries. Tapi malam tu kami makan ade fish fillet dan mayonis. Ala-ala fish and chips gitu. Tapi yang speselnye ikan tu dari sungai Nil.

Ade lagi makanan yang kami makan tapi takde dalam gambar. Tapi saye letak gak la gambar makanan lain yang dijual di restoran ni yang tidak la saye ketahui rasenya.

Frakeh

Nampak macam pizza je. Pizza la kot.

cheese burger. salah satu western food yang dijual di sini.

oklah, sekian saja entri jalan-jalan cari makan bersama saya kali ini. =)

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s