macam air paip!

Standard

Gile mahal kos hidup kat sini. Pelikkan? this is third world country! Tomato SDG15 sekilo, beb! Beli la 3 biji yg comel2 je saiznye, SDG3 ! Frankly said, baru 2 minggu kami kat sini tapi kami dah habis USD 1000. Iye…tak tipu. Hanya untuk basic things. Bahan mentah untuk memasak je. Bawang, carrot, ubi kentang, ayam, sotong dan udang frozen, telur. Adoiii..mcmane la nak save ni? Target kami, elaun posting nak kumpul2 buat renovate rumah baru kat Malaysia nanti. Kalo mcmni la kasarnye berbelanja, tercapaikah target tu? Nasib baik gak sini takde tempat shopping baju ke, or Ariani tak bukak branch kat sini kan?

Biasenye kami beli barang-barang keperluan tu semua kat Marwa Center, tempat tu org Petronas dan UN pun biase beli. Rasenye foreigner mmg beli kat situ selain kat Amarat Center. Tapi Marwa dekat ngn rumah plus kalo mengaku kite org Petronas, dpt diskaun 5%!

p/s: Td beli coco-crunch. Packaging same product Nestle tp name kat sini COCO-CHIP. SDG26 sekotak! *pengsan*

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s