menu hari ini

Standard

Ayam rempah semalam tak habis digoreng. Tak sempat =). Perap lagi dalam peti. So tengah hari ni goreng je ayam tu dan buat sambal telur. Sambal telur resepi dari Hanieliza (sambal telur pun nk tgk resepi kan?) aah sebab resepi die lebih simple daripada yang biasa saye buat. Tumis bawang dan cili kering, letak sos tomato sket, pecahkan telur, pastu masukkan bawang potong, then garam dan gula secukup rasa. Tadaaaaa~~

Ayam goreng rempah ibu mertuaku pun simple je, kisar semua bahan untuk perap ayam (bawang besar, serai, halia, lengkuas,kunyit, garam, jintan manis dan jintan putih) pastu perap ayam elama 1 jam. Pastu goreng dengan minyk yang banyak dan nyalaan api yang kecil. Goreng sampai garing. Dah siap!

Jom makan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s