hodoh tapi sedap

Standard

frutti ice cream with whipped topping

Ini lah hasil kerja tangan si kayu… hajat di hati nk sediakan dessert yang special sempena hari pertama berbuka puasa. Browse kt internet terjumpa la strawberry ice cream with whipped cream. Tengok cara penyediaan memang sangat mudah dan kelihatan sedap. Teringat pulak kat dalam peti ade buah mangga dan pear. Belasah la, mane nak cari strawberry kat Sudan! So saya called my husband mintak dia beli ice cream perisa vanilla dan chocolate kat Ozone dan whipped cream kat Marwa. Jenuh gakla nak explain sebab dia memang tak tau. Bila dia balik saya tengok dia beli whipped topping. Sudah…xpela, saya guna je la. Harap-harap menjadi. Luckily, dia beli jugak mini love letter. So saya pacakkan kat setiap satu mangkuk. Konon-konon nak lebih creative, saya taburkan drinking chocolate cadburry. Tapi tangan menggeletar, taburan chocolate tertempek kat satu tempat je. Belasah la labu! Dalam resepi asal dia guna chocolate rice.
Setel, saya masukkan dalam freezer. Lepas berbuka nasi lemak sambal sotong dan sayur kangkung, saya keluarkan semangkuk dessert tu. Rasa tak habis kalau makan sorang semangkuk. Saya rasa dulu sebelum bagi my husband, sebab kalau tak sedap tak payah bagi dia rasa. Fullamak…rasa dia memang tak padan dengan rupanya yang hodoh tu. Marvellous! Pastu bagi my husband pulak rasa. Dia kate, “sedapnye…pandai u buat!”. Wah…terus kembang lobang hidung akak! Tapi sebab da kementak melantak nasi lemak, share semangkuk pun tak habis. Tapi lepas balik terawih, dia tanya, “dessert you buat tadi mane?”…saya tido senyum malam tadi! =)

p/s: ade semangkuk lagi dalam freezer.ala…tengah2 hari ni teringat pulak!cis…

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s