macam-macam

Standard

Penat sangat. Tidur lepas sahur tadi terlajak sampaikan my husband bersiap nak pergi kerja pun tak sedar. Malam tadi mata tak boleh tidur sebab badan ni letih sangat. Pastu bangun pukul 4 pagi sahur pun makan tak berapa berselera. Biasanya saya memang laju je makan sahur. Lebih berselera daripada berbuka! Dah set in mind yang sahur kene makan lebih sikit supaya tak lapar di siang hari. Berbuka pulak macam makan malam, kalau makan banyak boleh GEMUK! Tapi pagi tadi saya makan sikit je. Terjaga bila my husband kejutkan dia dah nak pergi kerja. Ayak!!! Guilty sebab tak bangun ironkan baju kerja dia. Nasib baik dia memahami, dah salam2 die cakap “dah, sambung tidur balik!” Wah… bestnye…betul-betul macam orang mengantuk disorongkan bantal. Berbuka petang ni nak kene masak special untuk dia nih! hahahahaha.

Tak usah ditanya bangun pukul berapa hari ni. Bangun je terus online. Pastu call mak dan membebel panjang-panjang. Mak juga sangat memahami. Mak tak pernah paksa saya buat apa-apa yang saya tak suka atau tak tahu. Keputusan telah dibuat setelah merujuk kepada 2 orang terpenting dalam hidup saya. Saya tekad. Lantakla kan. Dah tak lama dah….saya tak perlu pleasing. Lagi pun itu bukan cara saya. Layankan aje untuk sepanjang tempoh ini. Saat-saat sukar ini akan berakhir jua…We will survive! Dan saya yakin mak akan sentiasa mendoakan kesejahteraan kami berdua di sini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s