Friendly reminder

Standard

Lately ramai betul orang kaya kat Malaysia kan..sane sini orang buat entry tunjuk duit,

mandi duit kau...kau mampu???

cek ribu riban,

kau ado???

posing sebelah kereta bentley sambil tunjuk ibu jari;p,

ni ha..cap eh...

designers handbags,

koleksi peribadi saya..uhuks! (in my dream!)

Bangga tengok ramai orang kaya-kaya kat Malaysia.Tapi kan..kene beringat gak, kadar jenayah yang mencanak-canak naik hari ni..hari-hari ade je kes orang jumpe mayat, kene samun, ragut…

Cover-cover sikit la harta kekayaan nan ado tu…takut lagi ramai yang baca blog tu berniat tak baik dari yang bangga dan kagum macam saya ni…niat orang kite tak tau kan… Dah namanya pun blog, once kau push button publish tu, satu dunia boleh baca entry tu…eh..memang saye publish entry nak suruh orang bace pun…ha..tau pun kau kan…so jangan la kalau ape-ape jadik kat kau yang berpunca dari penulisan-penulisan blog kau tu, kau nak tuduh-tuduh ade orang stalk kau…wah..giler ramai stalker macamtu kan..baper hits dah???ribu-ribuan la gitu stalker kau…kelassss gituuu!

entri ini inspired by an entry from blog kak Tijah..saye suke bace blog die ni..pergi la bace.

All pictures credit to google image.

2 responses »

  1. Dian! Semalam saya baru borak dengan husband pasal ni. Geli kan orang-orang macam ni? Dekat FB duk update status “Alhamdulillah sekarang gaji RM1000 sehari” lepas tu esok esok update pulak “Murahnya rezeki, seminggu dapat beli handphone, sebulan dapat beli laptop, bulan depan nak beli BMW 3 series…..” Kawan FB husband saya lagi teruk. Tiap cek income dia dia ambil gambar and tunjuk dalam FB. Semuanya cek berbelas ribu. Tolonglah. Perlu ke tunjuk macam tu. Tak kisahlah skim apa and tak kisahlah betul ke tak, kang esok esok kena rompak barulah nak menyesal kan. Seronok sangat tayang financial info sendiri dekat internet. Pathetic betul orang macam ni. Saya pulak rasa annoyed. Macam budak kecik baru dapat mainan kan? :p

  2. betul tu.memang la kadang-kadang itu strategi diorang utk tarik orang join skim tu, tapi berpada-pada la kan. Kalau orang menyampah, nak join apenye kan? Ape-ape hal keselamatan diri dan family yang plg penting.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s