Balasan

Standard

My weekend tak berapa best. Pernah ke best weekend kat sini? Memang la tak pernah best, tapi at least saya ok dan sihat walafiat. Last weekend saya tak sihat. Malam tengah tengok TV tibe-tibe je sakit kepala sebelah kanan sahaja. Nope, bukan migrain. Mata sebelah kanan pun merah. Mula-mula ingatkan sebab contact lense. Biasanye kalau jadi macam tu lepas bukak contact lense, lega. Ini tak, makin lama makin menjadi-jadi pulak sakitnye. Bila urut-urut tengkuk dan kepala keluar angin macam sendawa tapi tersekat-sekat. Amik ubat pain killer dan cuba tidur. Ok la kejap. Tapi tengah malam terjaga sakit perut pulak! Bergulung macam ulat gonggok menahan sakit. Pastu memulas-mulas pulak. Pergi toilet buang sepuas-puasnye. Fuh lega! Sambung tidur semula. Esok pagi sakit perut balik, angin. Gastrik la nih! Aduh…lame dah tak kene ni.

Nampaknye lepas ni saya tak boleh skip makan lagi. Baru je pagi tu saya berlagak dengan my husband sebab berat saya turun 2 kg.

Sayang, i dah kurus sikit, tadi i timbang berat i turun 2 kg!

Ye ke? tang mane la kurusnye tu, i tengok u same je.

Eleh..jeles la tu, i makin kurus. You tu asik nak makan je, u tak perasan ke u makin gemuk?!

*my husband terdiam*

 

Ni jam balasan tu memang dibayar cash. Terus je malam tu sakit.

Kebimbangan akan bertukar menjadi gajah setelah 3 tahun tak bekerja membuatkan saya begitu mengambil berat dengan perubahan berat badan. Saya tak sarapan heavy. Makan cereal je. Tak pun air milo atau teh o panas. Lepas tu skip lunch. Kalau lapar saya cuma makan buah dan minum air kosong je. Malam terpaksa makan sebab temankan my husband makan. Itu pun berat turun 2 kilo je. Bayangkan kalau saya makan macam biasa. Dah sebesar almari agaknye sekarang!

Tapi sejak dah sakit ni, kene la makan ikut aturan. Lambat sikit makan mula la perut sakit sebab masuk angin. sigh. Tapi tak pela, so lepas ni kalau saya menggajah, bukan salah saya. Keadaan yang memaksa!

more info about gastrik boleh didapati di Laman Emjay.

p/s: tq asya (thekaklang.blogspot.com) sebab memperkenalkan Laman Emjay.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s