suka baca

Standard

Wah.. lepas 6 hari tak update ape-ape sebab kekeringan modal dan kekurangan masa. Blogging ni time duduk-duduk takde buat ape-ape boleh la. Ni last week saya kene pergi meeting PERWAKILAN la, kene attend majlis farewell untuk tuan ambassador, halaqah pun dah start balik, futsal tournament kat Kompleks Petronas, main badminton, macam-macam la. Hari ni pun patutnya pergi training badminton sebab PETRONITA jemput kami join tournament diorang next month, tapi dewan tu digunakan untuk function Petronas hari ni, so training dibatalkan. Sure takkan menang punya, tapi biarlah kalah bermaruah kan, so kene la rajin practice. Sakit-sakit la jugak badan ni bile bangun pagi-pagi tu. Maklumla badan dah lemau, lame sangat tak exercise kan?!   So hari ni baru sempat update blog dan terus mencurah-curah idea! 3 entries in a day. HAHAHA…. ini menunjukkan betapa kau banyak masa dan takde keje, Dian! Tengah berkira-kira nak start masak sup ayam my husband call,  tak payah masak, i dah beli ayam goreng from IFC (Ivory Fried Chicken). Sorry, sini takde KFC ok.

Saya godek-godek gambar dalam kamera terjumpa pulak gambar ni

 

 

sekarang minat baca buku-buku genre macamni

Tiga buku barisan atas tu penulisnya Jean Sasson yang tulis Princess Sultana Trilogy tu. Saya dah baca semua. Princess Sultana (pinjam), Daughter of Arabia dan Desert Royal. Pastu Mayada: Daughter of Iraq pasal penjara Saddam Hussien tu. Ade lagi satu buku Jean Sasson tak baca lagi – Rape of Kuwait.

Buku The Other Hand, yang warna oren tu pulak cerita pasal budak perempuan Africa. Girls of Riyadh, cover colour merah ceritanya ala-ala Sex and the City tapi versi Arabs. Kelakar buku ni. Last but not least The Kite Runner by an Afghan author Khaled Hosseini. Khaled Hosseini punye buku sebenarnya saya ada dua. Satu lagi tajuknya A Thousand Splendid Suns. Buku ni ade pada kawan kat Malaysia.

Dah tua-tua gini, saya minat pulak baca buku-buku macam ni. Kisah-kisah kehidupan orang kat negara-negara lain. Tak kisah lah biography ke, fiction or non- fiction. Asalkan buku tu mengisahkan kehidupan mereka di tempat lain yang memberi gambaran tentang budaya dan kehidupan masyarakat umum di situ.

Sekarang saya tengah nak cari buku Some Girls- My Life in Harem by Jillian Lauren. This is the story of a young woman’s journey and her work in the sex trade and harem life in Brunei.

 

Ade orang bagitau saya kat Malaysia ada buku ni. Kat Dubai hari tu saya tak perasan pulak buku ni masa beli buku-buku lain tu. Nanti nak try cari kat MPH.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s