sah, kantoi!

Standard

ehem..ehem.. dulu dia memang takde benda tu. Yela, masa tu awak kate awak ade… Pastu bila awak tengok dia dah ade, awak kate awak tak minat. Awak minat yang lain pulak. Saya confuse la, wak. Tak minat, tapi awak ade? Sekarang awak kate awak nak  lagi benda tu. Lagi saya confuse,wak. Awak ni minat ke tak?

Wak, tak baik tau awak dengki-dengki dengan rezeki dia. Biarla wak, dia tak kacau hidup awak kan? Hidup awak selalu kene kacau dengan orang lain kan? Awak dah faham rasanya macamane kan? Awak jangan la fikir awak nampak dia happy dalam gambar-gambar FB dia tu awak ingat hidup dia perfect. Mane ade orang perfect, wak.  Setiap orang ada masalah sendiri tapi tak semua orang rela nak canang satu dunia masalah peribadi dia.

Kalau dia pernah sakitkan hati awak maafkan lah dia, wak. Sahabat saya kat sini pernah bagitau saya kita ni bukan perfect, kadang-kadang dalam tak sedar terbuat salah dengan orang lain. Takpun kita tau kita bersalah dengan orang tu tapi dah lost contact pulak. Kalau kita selalu memaafkan orang, InsyaAllah, Allah akan bukakan hati orang lain untuk maafkan kesalahan kita pada orang lain.

Awak, always remember: LIFE IS SHORT.

 

4 responses »

  1. aku tak kisah aini speaking as long as boleh difahami. mamas, mesti ke kene tunggu aku balik utk bergossip? FB kan ade. Aku balik nanti aku xde masa nk bergossip. Aku nak makan kenyang-kenyang je!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s