I love my life now

Standard

I love my life now. Sebab sekarang dah makin ramai orang saya kenal, kawan bertambah, aktiviti pun makin banyak. Dah tak sangap macam dulu. Tak sangka, lepas 7 bulan baru rasa macam ni. Alhamdulillah.

Walaupun sini tak macam tempat lain yang lebih best, takde shopping complex, takde tempat nak tengok wayang, takde fast food- McD, KFC, Pizza Hut or kedai tom yam ataupun burger tepi jalan, mahu pun stall pisang goreng, keropok lekor, cendol, van laksa, makcik jual nasi lemak etc (panjang betul senarai makanan) tapi saya suka hidup saya sekarang. Simple life.

Aktiviti saya di sini hanyalah bermain badminton, halaqah dan makan-makan rumah sapa-sapa yang sudi invite saya, menonton siri rancangan TV/ movie yang kami download samada di rumah bersama suami atau pun di rumah kawan-kawan saya. Memasak setiap hari. Samaada mencuba resepi baru belajar dari internet maupun yang diajar oleh mak atau mak mertua saya. Bila ada masa lapang, saya online. Itu saja. Tapi lately masa terasa begitu cepat berlalu. Tiba-tiba je suami dah mengetuk pintu rumah. Dah balik kerja! Sebab kadang-kadang tu saya tak sempat siap masak pun lagi dia dah sampai. Nasib-nasib la, kadangkala dia balik dalam kelaparan, kalut la saya memasak. Kadangkala balik dengan perut penuh.

“I order nasi mandhi pukul 2 tadi, I tak lapar lagi”.

Sedangkan saya dah siap masak & da  ready kat meja makan nak makan sama-sama.

“Tak pe la, I makan sorang, mafi musykillah!” 🙂

Malam ada masa yang kene tinggal kat rumah sorang-sorang bila suami terpaksa keluar atas urusan kerja. Mula-mula dulu takut, membayangkan yang bukan-bukan. Macamana kalau blackout tiba-tiba? Tapi sekarang Alhamdulillah, dah tak takut sangat dah.

I love my simple life. No more boring meetings, urgent paper works to be be done and told last minute, no more weekends outstations & bla..bla..bla..simple said, NO STRESS AT ALL!

But I do believe that  I gonna love my life more next month. Yahoooooo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s