Morning coffee at my place

Standard

the food- bihun tom yam & cek mek molek by me, triffle & puding horlick by Emi

It was yesterday. Saja je.  Sebab tiba-tiba teringat esok Emi nak pergi London meets her parents there. Lamajugak dia kat sane nanti.  By the time dia nak balik, saya pulak dah selamat sampai Malaysia. Pastu Renie pulak maybe akan balik Malaysia masa saya masih di Malaysia. Dia kan pregnant, dah masuk 4 bulan, so wajar la dia balik Malaysia untuk checkup ape yang patut dan bersalin terus. Jadinya, lepas ni tak tau la bila lagi kami boleh get together bertiga. Dua orang ni kawan baik saya di sini. Sama-sama ahli PERWAKILAN Khartoum. Selalu kami bertiga asik berkumpul kat rumah Emi & Renie je kan.Makan-makan & layan movie/ drama.  Kat rumah saya tak pernah lagi. Bukannya ape, rumah diorang tu berdekatan antara satu sama lain. Berdekatan dengan embassy jugak. Biasanya saya akan ikut my husband keluar pergi kerja dan dia drop saya kat rumah diorang ni la. Kalau nak berkumpul kat rumah saya memang lecehla diorang nak datang. Tapi sekarang Emi dah boleh drive, kereta dia dari Malaysia dah sampai dan setel registration, so boleh la dia angkut Renie datang rumah saya.

Semalam walaupun diorang dari pukul 11 pagi kat rumah ni sampai ke 4.30 petang tapi tetap rasa tak puas bersembang. Dah lama jugak kami tak berkumpul bertiga sebab Renie selalu tak sihat.

Lepas ni, bosan la saya 3 minggu Emi takde sini. Takde geng nak main badminton, teman pergi kelas halaqah, tempat mencari idea nak masak ape pun diorang ni la. Nyah E, ko jgn lupekan mak masa kat London nanti. Bawa balik souvenir ok. Tak payah susah-susah, mak nak handbag LV je! huhu. Nyah R, before kami balik Malaysia nanti kite get together lagi sekali. Kali ni ngan husband masing-masing pulak. Mak harap kau akan balik sini semula dengan baby lepas bersalin nanti. Dapat kami tumpang gomol anak kau! hehehe.

*sigh*

I’m going to miss them all!

2 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s