manis

Standard

Semalam time dia balik saya tengah berkuntau memasak kat dapur. dia hulur benda ni and ckp, nah, hadiah untuk u!

aauuwwww... jarang kejadian mcm ni terjadi kat Sudan nih🙂

Tak sempat nak cakap proper thank you sebab terkejut and takutkan yang atas dapur tu hangit. Kejadian hangit memang pernah terjadi semasa di sini, dia balik kerja time saya sibuk masak, dia boleh ajak berbual pulak. Tau-tau dah menyala-nyala api dalam periuk. Mujur tak terbakar dapur masa tu. Sejak tu, kami fobia.

Terus campak ice cream tu dalam petia ais and sambung masak. Malam kami ada dinner dengan rombongan Vice Chancellor  UM. Balik rumah dah dekat pukul 1. Pagi sekali lagi bersilat menyediakan breakfast dia. Saya mengantuk sangat sampai tak lalu nak breakfast. Tengah hari keluarkan ayam dari peti ais tiba-tiba ternampak ice cream tu. Wah… bersinar-sinar mata saya!

Wow… manis! terus capai hp and sms dia. Sedap betul la ice cream ni, terima kasih sayang, sebab telah  menambahkan kemanisan dalam hidup i hari ni.

3 minit later dia replied, sama-sama… u baru lepas baca kat internet ke? hehe.

 

Tau nape dia reply mcmtu? dulu saya ada sorang kawan, kami tgh melepak hp dia bunyi. Dia cakap hello je, terdiam jap then bye. Saya tanye la kenapa? dia kata husband dia just called to say I miss u. Pastu selamba je kawan saya tu cakap, ade la tu dia baru lepas baca kat internet “petua kebahagian suami isteri- sekali sekala call pasangan untuk cakap i miss u/ i love u or just thank u” HAHAHA.

Saya share dengan my husband benda ni, tu yang dia reply mcmtu tu.

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s