tudung

Standard

Kat kelantan. Syok balik sini sebab makanan best-best. Pastu balik sekali sekala dari jauh pulak tu, harus layanan 5 stars! teragak nak makan ape, seru je. Tau-tau dah tersedia. Syurga you! hehe.

Satu lagi ialah Kelantan ada banyak tempat shopping best. Best terutamanya bagi orang perempuan. Tudung, kain ela, kain batik. Syurga lagi!

Selalu kalau dengar cerita orang pergi Kelantan, mesti ade dengar pasal Wakaf Che Yeh. Geram je dengar cerita diorang. Pergi sana shopping tak hengat! Tapi kan, saya dah dekat 2 tahun kawen dengan orang Kelantan tapi tak pernah jejak Wakaf Che Yeh tau. Kalau pergi Kota Bahru mesti lalu tempat tu. Nampak la dari dalam kereta kedai tudung banyak. Ariani pun ade! Everytime balik Kelantan mesti saya cakap kat suami nak pergi tempat tu. Tapi dia tak pernah nak bawa. Dia asik kate, nak buat ape? bukan ade ape benda pun. Ye la bagi orang lelaki memang bosan la kan. Pastu bawak pulak aku, memang rabak la poket dia nanti kan.

Semalam saya cuba nasib lagi. Jom kite pergi Wakaf Che Yeh nak? ala, u nak beli ape kat sane? I nak beli tudung! Hari tu kan dah beli kat Ariani. Tudung apenye lagi? Ariani tudung lain… ni i nak cari tudung bawal fesyen terkini. Malas la, hujan la! Dalam hati saya, memang tak pergi la ni.

Then dia tanye saye : I pelik la u ni. Kepala ada 1 je tapi apasal asik nak kene belik tudung je?

amboi… da tak nak pergi tu diam-diam sudah la…nak tanye-tanye macamtu pulak.

Saya diamkan aje. Tapi dalam hati nak je kujawab begini:

 

Kenapa u nak kene ade spender banyak2?!

 

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s