Nikmat Percuma

Standard

Dah lama aku simpan benda ni. Ade orang yang aku tak tau nak kategorikan macamana. Dia mengandung, bukan anak pertama. Boleh pulak buat statement ” aku dah mula loya-loya dan muntah-muntah. Ni yang aku benci kalau mengandung ni, macam haram betullah!” kat status FB dia. Yela, wall kau, suke hati kau la kan. Faham. Tapi perlu ke?

Kau sedar tak ramai orang kat keliling kau ni yang sanggup berhabis beribu ringgit semata-mata untuk dapatkan seorang je anak. Kau Allah dah beri percuma bukan setakat seorang, boleh kau nak marah-marah macam tu. Fahamlah perempuan mengandung ni mood swing lain macam sikit. Tapi boleh tak kau sebelum ko push button share kat wall kau tu, baca dulu berkali-kali.

Betullah kan, sesuatu benda tu kalau kite susah nak dapat, baru kita akan betul-betul hargai. Tapi kalau yang dapat free ni, lagi bile dah banyak kite dah tak kisah dah kan?

5 responses »

  1. uhukk..uhukk..excuse me, tumpang lalu.. statement dia tu laa yg mcm “haremmmm” nyah!! cantek betul bahasa dia yer…x sedar diuntung. sesetengah orang memang..benda2 mcm tu buat mainan kat mulut jer, elok laa tu! dia tau ke ah, apa yg dia cakap tu??

  2. dian hanya org yg susah nak dpt nikmat tu je yg akan tau camana…heyyyy..x fhm aku kadang2..bersyukur kalo ye pun mood swing sila la beristighfar byk2..

    luv u dian!

  3. dian..hanya org yg susah nak merasa nikmat itu je yg tau camana…heyyyy..ade jgk org mcm tu kan..kalo ye pun mood swing..istighfar la byk2

    luv u dian🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s