Alhamdulillah…Jauh di sudut hati…

Standard

Alhamdulillah… dapat beraya kat Malaysia tahun ni… tapi jauh di sudut hati terkilan jugak sikit sebab ramai sedara mara & kawan-kawan yang saya tak sempat nak jumpa balik kali ni sebab kami BUSY sangat balik kali ni. Dah la balik kejap je, banyak pulak hal yang kena diuruskan. Harap-harap ade rezeki kita berjumpa lagi lain kali.

Dah cek status perjalanan kat website imigresen, Alhamdulillah TIADA HALANGAN tapi jauh di sudut hati berkata, ala kalau blacklist kan bagus jugak dapat stay Malaysia lama sikit. hehe.

Alhamdulillah rumah kami dah siap, dah dapat kunci. Tiada bayaran interest late payment, cuma bayar deposit api & air je. Dah mula berangan nak deko-deko macamana, tapi jauh di sudut hati risau jugak fikirkan rumah tu nak ditinggal kosong lama-lama.

Alhamdulillah saya dah sihat, semalam bersin berkali-kali dan tak sedap badan macam nak demam, tapi jauh di sudut hati saya ok gak kalau tiba-tiba sakit tak payah balik Sudan esok!

Punya lah susah nak packing tadi sebab selama kat Malaysia ni membeli ikut hati sampai terlupa, tak sedar diri beg besar mana je. Tapi Alhamdulillah settle gak dengan bantuan suami, walaupun jauh di sudut hati rasa macam loser sebab tak pandai-pandai lagi packing sendiri. sighhhhhh.

One of my sister is getting married this Friday, Alhamdulillah saya sempat tolong my mum prepare apa yang patut walaupun jauh di sudut hati saya ralat tak dapat attend the wedding ceremony.

 

Entry menyedapkan hati namanye ni. Alhamdulillah sedap gak sikit la, walaupun jauh di sudut hati tak berapa sedap gak! Haha.

14 responses »

  1. tapi kite sempat jumpe kan! hehe.. nnti aku upload pics kite eh.. haha.. aku rase mase aku taip komen ni kau tgh dlm flight, tgk2 awan malaysia mungkin smbil kesat2 hingus.. arap2 kite jmpe lagi nanti mase kau balik mesia.. dtg umh lagi k, lepak2 mkn piza plak lepas ni.. hehe..

    kau take care! ape2 mesti buzz aku.. sbb aku konfem buzz kau pnye! hehehe =)

  2. aku pun sama rasa sedih baca entry..
    especially part adik kawin kau tak dapat attend tu.
    take care dian.
    terkenang plak meeting dengan kau kat NS dulu..

  3. i know how you feel. saya kat sydney masa abang saya kahwin. don’t know about you but hari dia kahwin tu saya nangis sorang-sorang atas bas. hahaha. entah-entah nanti awak pun lebih kurang hihihi

      • kan?….rindu nak lepak kat bilik ko n gossip gitu…hehehehe…aku dpt baby boy…aku skang ni dah tukar kementerian.nnt la i story…heheheh…umah aku nombor 8, umah ko?….boleh aku tgk tgk kan?….kalo semua dah setel insyaAllah, bulan nov or dis aku pindah la…boleh tgk tgk kan umah ko….hehehehe…..

      • Congrats dpt baby boy! rumah aku Jln 2, no 22A. tlgla tengok-tengokkan. Selamat pindah rumah baru. Next time bile-bile kitorg balik Malaysia boleh la singgah rumah kau. hehe…

      • owh….sebaris dgn rumah aku la…aku pon jalan 2, no. 8…boleh boleh…takde hal boleh dtg…boleh tlg jaga umah ko pon boleh…dah dekat kan…pas ni dtg lepak umah plak sambil goss…hahahahaha….bila abis kontrak kat sana?…

      • haha….bergosip kt umah plak! insyaAllah next year.eh rumah ko ok x? byk defect? rumah ktorg ade gak defect bocor2.kontraktor tgh betulkan. rumah sebelah aku defect teruk. ngeri, da repair pun still bocor.

  4. teruk jugak defect nyer…daripada awal puasa sampai skang tak siap siap…defect mmg teruk…ramai yang komplen bocor…baik ko cek bebetul sbb ada fasa yang sebelum kita abis plaster siling bocor…sabtu ni ada perjumpaan dgn pemaju sekali dgn kontraktor yang boleh scan bocor kat mana…nnt apa2 pasal taman kita tu aku update…tak pon aku add ko dalam group taman kita kat fb nnt…ok?…aku pon mcm nak kirim barang best best la kat ko boleh?hhehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s