Annoying Comments

Standard

*Gambar couple posing berdua time dating*

Comment: Korang ni asik gambar berdating je, bile nak bergambar atas pelamin pulak?

—————————————————————-

*Gambar suami isteri*

Comment: Asik gambar berdua je, bila nak bertiga pulak?

—————————————————–

*Gambar 3 beranak- husband, wife & baby*

Comment: Anak kau baru sorang ni je ke? anak aku dah nak masuk 3, kau kawin dulu dari aku. Cepat aku kejar kau kan?

————————————————

* Gambar masa raya, budak-budak perempuan pakai gaun*

Comment: Anak-anak kau ni pakai gaun masa raya? Pakaikan lah baju kurung, ini kan raya, bukan krismas. Kot iye pun da lama duk London!

———————————————————————————–

*Gambar mak dengan baby baru lahir*

Comment: Kau nampak gemuk, lepas bersalin tak kurus-kurus, ye?

———————————————————–

*Gambar mak orang, anak 3 posing sorang-sorang*

Comment: Terserlah ‘kesenjaan’mu! ahaks. —-> agak-agak la wei, orang tu baru early 30’s kot!

———————————————————–

*Gambar mak orang posing leher lentok sket, ala-ala control ayu, gitu*

Comment: Bajet muda la tu! Huhu..

———————————————————————————————-

*Gambar family anak berderet kecik-kecik*

Comment: Wah…dah berderet dah anak kau! aku rasa korang macam baru je kawen. Rilek-rilek la wei…dah macam susun paku aku tengok!

p/s: ini kisah benar, komen-komen ini saya baca dari gambar FB kawan-kawan. Cuba bayangkan perasaan tuan punya album?

13 responses »

      • jadi ada yang bukan non-malays commented as the above?
        because from the connotations given, rasa macam melayu je yang mampu ber”bahasa” demikian.

        and for me, setakat nih laa… melayu je yang suka tanya soalan-soalan seperti diatas. pengalaman peribadi.

        but in a way, we shouldn’t be judgemental too. kita taktau macam mana their relationship works. sometimes, really close friends, itu cara mereka bergurau. and from another point of view, maybe the tuan punya album pun had said some really mean things. because some people, bila dia boleh bergurau kasar, there are no boundaries because mereka dah boleh terima each other seadanya.

        just my two cents.

      • betul tu..selalunya malays yg suka tanya soalan-soalan peribadi ni. Betul jugak tu, mungkin ada orang hubungan dah terlalu mesra sampai tak kisah bergurau macamtu dan pemilik album pun boleh tahan laser jugakkan. But in this case, si pemilik album sentap sebab dia dtg mengadu kat saya😉 hehe..

  1. status update: kereta aku rosak lagi.
    komen majoriti: time to change beb / tukar ajelah / lepas ni beli yang lebih besar.
    komen tak diundang: kenalah ngorat bung mokhtar nak dapat merz.

    ada kaitan tak? yelah kawan aku tu sebaya aku tak kawin lagi.. tp tolonglah. orang tua kerepot bini 2 lak soh kawan aku ngorat. kalau duda hensem takpe gak. kawan aku byk duit sendirilah nak beli keta.

  2. annoyingnya comments macam tu! and kurang ajar jugak. bab2 anak tu mmg sensitif. kesian dgn kawan2 yg duk kena tag dgn kawan2 yang lain kat gambar baju babyla, gambar baby masing2la. tak rasa ke kot2 org tu kecik hati ke kena tag?

    jawapan paling mudah saya jawab setakat ni kepada persoalan “bila nak kawin” or “bila nak ada anak” atau seupama denganya ialah:

    “Kun fa yakun” dengan senyuman. heheheh~

    • Erm..sbnrnye so far saya blm smpai ke tahap emo melampau kalo org tanye2 psl anak ni. Sebab kami blm betul2 berusaha & ready kot (padahal dua2 pun bkn muda lagi!). InsyaAllah tggu la balik Malaysia baru diusahakan. Lagipun family kedua2 belah pihak xde yang mendesak2..biasa yg kepoh2 ni sedara2 bau2 bacang, jiran2 kt kg..tu sume i boleh handle lg la..hehe..byk sgt tanye saya senyum dan jwb je, ‘insyaAllah nanti bile dah ade rezeki’. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s