Hospital

Standard

Uwan yang tua sangat kat katil depan asik terjerit-jerit “tepi la…nak bangkit, nak pergi bilik air…nak terkencing”. Doktor dengan misi-misi jawab “tak perlu bangkit wan..wan da pakai pampers”. Last-last uwan tu kene ikat dua-dua tangannya kat katil. Pastu misi cucukkan jarum nak masuk air. Lepas misi pergi entah ape yang digodek dek uwan tu tadi, instead of air masuk dalam badan dia, darah dia pulak yang penuh dalam tube masuk dalam botol! Hampir pitam saya tengok darah macamtu!

Sekejap-kejap dengar pulak pesakit dari katil sebelah mengerang, mengongoi “sakit…sakit..” Aduiii…kalau macamni la gayanye, orang sihat pun boleh sakit kalau lama-lama duduk sini.

Mak, cepat sihat. Boleh kite cepat-cepat balik rumah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s