Paris

Standard

Entry tertangguh. Mula-mula rasa tak best Paris ni. Then lepas-lepas tu rasa macam ok la. Tapi London lagi best. My friend yang dah pernah pergi London, Paris & New York kata New York the best, second London, last sekali Paris. Tapi tengok Tokyo pun macam best jugak! InsyaAllah ade rezeki nanti sampai la ke mana-mana. Pastu balik Malaysia mak & mak mertua pakat tanye, bile nak pergi umrah?! adooiii…rasa macam kene lempang. hehehe…InsyaAllah bile sampai seru nanti.🙂

Arce de triomphe

After dinner, depan Hard Rock Cafe Paris. Betul-betul depan hotel kami. Hotel kami pulak betul-betul depan metro station. Grand Boulevard Station. Mudah sangat. Masuk HRC tengok-tengok je takde beli ape-ape pun. Suami teringin nak makan steak. Saya selamba je cakap, order la…suami kata order mende kat sini. eh, lupe plak ini bukan Sudan yang semuanya halal. Telan air liur je la macam tu.

Ade orang tu surprise kan saya dengan bunga. Paris kan romantic city. City of love🙂

 

Aktiviti wajib every trip. Lawatan ke outlet. Same konsep dengan Bicester Outlet Village.

 

Opéra de Paris

 

Pyramide du louvre

 

explore the city jalan kaki je. Boleh berhenti amik picture. Lagipun sejuk, udara nyaman. Ini masa kami on the way ke St. Germain banyak kedai makan Thai sane.

 

Fresh flowers cantik-cantik. Drooling je la. Kalau tinggal sana boleh la beli selalu.

 

Geram tak?

 

LVoe it!🙂

 

tekak melayu. Mane-mane pun tetap mau nasi goreng.

 

Orang kata kalau tak pergi sini kalau ke Paris maksudnye belum sampai Paris lagi.

 

Masa kami sampai, kabus tebal. Kaki dia je nampak dari jauh.

 

Jauh jugak berjalan dari metro station. Tapi sambil jalan boleh cuci mata. Tak terasa jauh.

 

semakin dekat, semakin jelas.

 

Kat bawah dia. Naik gak sampai atas walaupun taktau ape motif naik sebab tak nampak ape-ape. Kabus tebal.

 

Terimalah, last picture.

 

Boleh la. Kalau ade orang nak bawa saya pergi lagi, saya ok je. Boleh, kalau ade siapa-siapa nak kirim Longchamp ke, LV ke. Tapi kene tunggu kami pergi lagi la. Kalau kami pergi.

Sekian.

 

 

4 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s