Lega selega leganya

Standard

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, mak saya dapat pergi umrah tahun ni. Flight dia hari rabu, 21/3/2012, 8.00 mlm.

Saya risau sangat sebab saya cuba call dia dari pagi semalam tapi tak dapat-dapat. Saya fikir dia tak activate sim card KSA lagi kot. Sebab mustahil kalau tak landing lagi. Pastu menyesal tak ambil no hp Mak Sal, besan mak yang pergi same-same dengan mak.

Hp adalah satu-satunya medium komunikasi kami. Mak takde FB or twitter or emel akaun,ok. Mak saya sms pun tak pandai.

Tak senang hati saya nak buat ape-ape. Jiwa kacau. Dalam kepala ade macam-macam nak tanye. Sejuk ke kat sane? Kawan saya kat Riyad bagitau sane masih sejuk lagi tapi dia tak pasti di Mekah dan Madinah macamana. Mak saya tak tahan sejuk. Bawa sweater tak mak? Tapi berkali-kali call masih tak dapat!

Sampai la petang tadi, saya try call lagi. Ringing! Tapi suara orang lain yang jawab. Rupe-rupenye hp mak saya habis bateri. Tapi tak boleh nak charge dalam bilik dia sebab charger tak match dengan lubang power point. So dia tumpang charge kt bilik sebelah. Kebetulan masa saya call mak saya pergi solat asar kat masjid, so jiran sebelah bilik la tolong jawab. Dia pesan call 1/2jam lagi. Lepas 1/2 jam saya call semula. Tapi mak masih balik lagi. Kakak yang jawab call bernama Umi bagitau mak pergi shopping dengan Mak Sal. FINE. Tapi takpela, bole solat di masjid, bershopping bagai maknenye she’s ok.🙂

Lega lah hati ni. SMS adik-adik di Malaysia bagitau hp mak dah boleh dihubungi. Malam ni, akhirnye pukul 9.30 malam dapatla saya dengar suara mak. Dia di Madinah sekarang. Hari Isnin akan ke Mekah.Sana ok, cuaca just nice, a bit windy. Mak pun sihat walafiat. Saya lega selega leganya!

ALHAMDULILLAH. ALHAMDULILLAH. ALHAMDULILLAH.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s