Malam Terakhir

Standard

Sebenarnya malam ni ialah malam terakhir kami bermalam di rumah ni. Semua yang terakhir tu menyedihkan hati kan? Malam terakhir bermalam, masakan terakhir di dapur, mandian terakhir di bilik air..eh. Mulai esok malam kami akan tidur di hotel. 5 hari lepas tu kami akan meninggalkan Sudan buat selamanya…

Masa awal- awal sampai sini asyik nak cepat blah je dari tempat ni tapi bile tibe masa nak meninggalkan rasa sayu pulak.

Tadi lepas packers settle punggah semua kotak naik lori, BBK datang cuci rumah buat kali terakhir. Terakhir lagi… last week saya masak bihun goreng, dia kata sedap, nanti buat lagi ye madam. Saya tak peduli sangat sebab selama ni dia memang makan je ape yang saya masak. Makan memang banyak, ape je letak sure licin. Memang berbaloi la masak. Last week dia bergurau dengan saya nak masuk beg nak ikut kami, nak kerja dengan kami kat sana.hahaha…hari ni dia cuci kuali, dia tanya madam, u cook noodle? I ask u to cook? ala..kau ni buat aku sedih la BBK. No today I cook fried rice. Oohh..*tayang muke frust* what is the name?the noodle? bihun, i said. Xsangka la plak dia betul-betul tuntut. Suke benau kau bihun goreng ye? Tomorrow, Mr Z will live here. Me & Mr A will stay at the hotel. Madam, after this i not see u & Mr. A. It’s ok BBK, Mr Z will call u to clean the house. U will get money. Yes madam but I always come here i see u & Mr A but after this no more. Dah la BBK madam dah sedih ni, lagi lame sembang dengan kau, menitik pulak air mata ni. Tak macho la menangis depan BBK!
*masuk bilik pekap muke*

4 responses »

  1. Perpisahan mmg selalu mengundang kesedihan.. tp kalo xder perpisahan, xkan ada pertemuan baru…๐Ÿ™‚ slamat berhijrah ke tempat baru, Dian & hubby!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s